2019. december 27., péntek

METEORIT Seymchan meteorit (medál) ritka PALLAZIT METEORIT csodás megmunkálás (Se03 nagy) - Jelenlegi ára: 26 500 Ft

Termék leírás:  A licit tárgya 1 db Seymchan meteorit (medál "Se03 nagy" > 3-as számú). (Pénzvisszafizetési garanciával) Ez is a gyűjteményünk egyik szép éke, medálként használva nem volt, teljesen új. Gyűjtőként ezt a tételt is gyűjteménybe ajánlanám, de olyan szép kidolgozása van, annyira csodálatos a widmanstä tten mintázata, szépen étetett és kezelt,  hogy vétek nem hordani. Méretében jóval nagyobb, mint az eddig elkelt darabok. Bár nagyon elegáns, akár férfiak is hordhatják, de inkább hölgyek nyakán lenne méltó helyen.  
Seymchan meteorit
A Seymchan meteorit, az egyik legritkább típusba tartozik, a pallazit meteoritek közé.  FA Mednikov geológus 1967 júniusában végzett felmérés során találta meg a fő darabot, melynek tömege 272, 3 kg. Oroszországi Hekandue folyó kiszáradt medrében akadt rá. Heterogén szerkezete miatt kétféle minta létezik: olivin kristályokkal vagy anélkül. Illetve egyes példányokból készült csiszolatokon mindkettő megfigyelhető. Nagyon szép, látványos Widmanstä tten mintázata van, „ széles” sávokkal. Elemzés: 9, 15% Ni, 24, 6 ppm Ga, 68, 3 ppm Ge, 0, 55 ppm Ir.  (A meteoritek katalógusából (2000)).  Ékszereket és egyéb dísztárgyakat is készítenek belőle.  Anyagi okok miatt, tovább folytatódik gyűjteményeink kiárusítása. Folyamatosan kerülnek fel gyűjteményeink nemzetközi szintű darabjai is >ásvány-fosszília, >meteorit-tektit, >csiga-kagyló >neolitikum-paleolitikum és >numizmatika témakörökben, legtöbbször beszerzési ár alatt, vagy akár 1 Ft-ról.  
A meteoritok, a világűrből érkező és a földet elérő természetes objektumok. Tehát ha egy meteoritot találunk (vagy vásárolunk), a világűr egy darabkáját tarthatjuk a kezünkben. Vizsgálatuk a naprendszer kialakulásába enged bepillantást a tudósoknak. Elképesztő még belegondolni is, hogy némelyik már ott volt a naprendszer keletkezésekor. Sajnos meglehetősen ritkák. (Kevesebb fellelhető meteorit van a földön, mint arany. ) Némelyik ezért az aranyár 10 szereséért kel el. Bár vannak, akik befektetésként vásárolnak meteoritot, értéküket (főleg egy gyűjtő számára) koruk, ritkaságuk, a hordozott információ, érkezésük körülményei, és szépségük határozzák meg.
Jellegzetes Widmansatten mintázat
Pallazitokról elmondhatjuk, hogy kisbolygó méretű égitest ütközés hatására történt szétdarabolódása során kerülhetnek a bolygóközi térbe pallazitmeteorit-darabok. A kisbolygó méretű test köpeny-mag határáról származnak ezek a kőzetminták. A két fő alkotó ásvány, fémes nikkel-vas és az olivin.  Az ismert meteoritoknak csak 0, 001 százalékát teszik ki. Mindössze 61 darabot tart számon a tudomány, figyelembe véve, hogy az NWA meteoritek száma az írásom készültekor NWA12544-nél tart. Jobban bírják a légkörön való áthatolást, nem égnek olyan könnyen el. Ha már földet értek, az időjárásnak is sokkal jobban ellen állnak, illetve a laikusok számára is könnyebben felismerhetőbbek. A pallazitok nagyon látványosak és változatosak, főleg csiszolati képüket illetően.  
Garancia:
Minden termékem (gyűjteményes darabom) eredetiségére pénz visszafizetési garanciát vállalok.
Kapcsolattartás kifejezetten e-mailben. Kérlek írj!!!
Sokszor ki van kapcsolva a telefonom. Idegen számot nem veszek fel!!!
Kérlek e-mailben, vagy a vaterán tedd fel kérdéseidet, így jobban átlátom ki mit kérdezett, precízebben tudok válaszolni, nem vesznek el a címek és nem marad megválaszolatlan levél.
E-mailekre igyekszem mielőbb válaszolni, de kérlek légy türelemmel. Én is így teszek. : )
Posta:
Mindig előre utalás után.
Postai (vatera-futár) díjszabás szerint. Nincs csomagolási és egyéb + költség!
Választható opciók:
140 Ft - sima levél (postakész borítékban) – kifejezetten a vásárló kérésére és kockázatára. Előre utalás és előre leadott + értékelés esetén. Ha a posta elveszti semmilyen garanciát és kártérítést nem tudok vállalni. Maximális levél vastagság: 24 mm (kisebb értékű, kis méretű megnyert tételek esetén, illetve vetőmagok esetén javaslom. )
490 Ft – ajánlott levél (postakész borítékban) – Előre utalás után, 24 mm-nél kisebb (csomagolással) tételek esetén választható postázási mód. Elvesztése esetén a posta a feladási díj 15x-ig fizet kártérítést (6450 Ft).
490 Ft – ajánlott levél POSTÁN MARADÓ kiegészítéssel (postakész borítékban) – (véletlen tudtam meg ezt a lehetőséget. ) Előre utalás után, súly és méret korlátozás nélkül ami belefér a borítékba. (ez volt az ajánlott postakész boríték funkciója 2017. január 1-ig) Elvesztése esetén a posta a feladási díj 15x-ig fizet kártérítést (6450 Ft). FONTOS információim szerint a posta semmilyen értesítést nem fog adni. A címzettnek kell a postahivatalban keresnie az ajánlott levelét.
700 Ft – vatera MPL futár csomagautomata – Előre utalás után, szinte minden küldhető így. (mi is kipróbáltuk) Kis és nagyméretű tételek is küldhetők így, 20 kg-ig és 50 cm x 35 cm x 31 cm dobozméretig. Előnye az alacsony ár, amely értékbiztosítást is tartalmaz 150. 000 Ft-ig.  Hátránya, hogy egyenlőre csak nagyvárosok bizonyos helyein van ilyen automata és 2 munkanapon belül fel kell venni a küldeményt. Erről SMS-ben és e-mailben is kapunk részletes, közérthető értesítést.
1135 Ft - vatera MPL futár, POSTA-ponton, MOL- vagy COOP ponton – Előre utalás után, szinte minden küldhető így. (mi is kipróbáltuk) Kis és nagyméretű tételek is küldhetők így, 2 kg-ig, utána súlyarányosan nő az ár. Értékbiztosítást is tartalmaz 150. 000 Ft-ig.
1245 Ft - vatera MPL futár, háznál felvéve – Előre utalás után, szinte minden küldhető így. Kis és nagyméretű tételek is küldhetők így, 2 kg-ig, utána súlyarányosan nő az ár. Előnye a kényelem, házhoz szállítják és értékbiztosítást is tartalmaz 150. 000 Ft-ig.
1630 Ft – postacsomag 2 kg-ig- Előre utalás után. Kis és nagyméretű tételek is küldhetők így, 2 kg-ig, utána súlyarányosan nő az ár. Hátránya, hogy drága és értékbiztosítást sem tartalmaz (külön kell fizetni érte) Előnyét nem találtam.
Felelősség vállalás:
A posta ajánlott levél elvesztése esetén a feladási díj 15-szöröséig vállal felelősséget. Ez kb.: 6000 Ft. Felette érdemes értékbiztosítást kérni, ez a vevő költsége. MPL vatera futár esetén 150. 000 Ft-ig lehet biztosítani a feladott csomagot.
Spórolási lehetőség:
Van lehetőség több tétel összevárására, így lehet takarékoskodni a költségekkel.
Kérlek, ezt külön jelezd! Köszönöm.
Licitet nem törlök, kérlek előtte kérdezz, ha valamiben bizonytalan vagy.
Jó licitálást!

Jelenlegi ára: 26 500 Ft
Az aukció vége: 2020-01-16 22:47 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése