2020. január 27., hétfő

Sárga virágú Barbados büszkesége, poinciana - Caesalpinia pulcherrima var. flava - 6 db mag! - Jelenlegi ára: 800 Ft

Köszönöm szépen, hogy megnyitotta/megnyitottad ezt az oldalt. Rengeteg ismert és kevésbé ismert dísznövény, zöldség, gyümölcs, gyógy- és fűszernövény magját kínálom eladásra. Egy borítékban sokféle vetőmag elfér, így ha többfélét rendel/rendelsz, akkor is csak egy postaköltséggel kell számolni. Ide kattintva nézze/nézd meg a teljes vaterás kínálatomat.
Caesalpinia pulcherrima var. flava – sárga virágú Barbadosz büszkesége, paradicsommadár virág, poinciana
6 db mag!
Ez a lombhullató trópusi, szubtrópusi díszcserje a Caesalpinia nemzetség legelterjedtebb faja. Amerikai őshazájában kb. 3-4 méter magasra nő. Levelei kicsi apró levélkékből összetettek, páfrányszerűek. Legfőbb díszértéke gazdag virágzásában rejlik. Virágai 20 cm hosszú felálló fürtökben nyílnak. Virágszirmai sárgák, amelyek közül nyúlnak ki a feltűnően hosszú, akár 10 centiméteres sárga porzószálai. Virágainak megkapó szépsége tette e növényt a Karib-tengeri szigetvilág gyöngyszemének, Barbadosnak nemzeti virágává. A barbadosi királynő személyes zászlaján is szerepelnek e különös virágok. Termése 6-12 cm hosszú mirigyszőrös hüvelytermés, amely ha teljesen megérett szétdurran és kirepíti a magjait.
A szakirodalom szerint -7 fokig fagytűrő, tehát a leanderhez hasonlóan dézsás növényként kell tartani. Jól tűri a metszést, könnyen alakítható. A trópusokon égész évben folyamatosan virágzik, Magyarországon csak tavasztól őszig. Talaj iránt nem igényes, kedveli a tűző napsütést és a meleget. Télen fűtetlen helyiségben áttelel.
Magjai egész évben vethetők. Vetés előtt érdemes a magokat kissé megkarcolni egy dörzspapírral, majd langyos vízben egy-két napig áztatni (ha közben valamelyik mag megduzzad, vessük el). Termőföld és homok keverékébe vetjük 0, 5 cm mélyre. Ahhoz, hogy a csírázáshoz megfelelő páratartalmat biztosítsunk, a vetőedényt egy üveglappal fedjük le. Ne álljon alatta a víz, a földjét hagyjuk néha megszikkadni, de ne száradjon ki teljesen. Az optimális csírázási hőmérséklete 25 fok körül van. Csírázási ideje 2-6 hét.
Köszönöm, hogy meglátogatta/meglátogattad az oldalamat! Ide kattintva nézze/nézd meg a többi termékemet is. Jó böngészést kívánok!


Jelenlegi ára: 800 Ft
Az aukció vége: 2020-02-16 19:00 .

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése